Ridskola

I fem veckor har nu Cornelis (och jag) gått på ridskola. Det är verkligen så mysigt och vi båda lär oss massor. Cornelis tycker det är bra och roligt, men han upplever att det guppar väldigt mycket när han travar, vilket det onekligen gör för honom. Men det blir bättre och igår travade han ganska mycket. 
Då det var fint väder blev det en tur ut istället för att vara i ridhuset. Tyvärr blir det inga kort då min telefon alltid bestämmer sig för att stänga av så fort vi kommer upp till stallet. Får försöka komma ihåg att ta med kameran någon gång. 

Har förstått att det är väldigt olika på ridskolorna hur de gör, och jag som aldrig någonsin hållt på med ridning är helt ovetandes om vad som är bra och varför men helt klart känns detta rätt för oss. 
Här tar vi själva hand om hästen innan, borstar, kratsar hovar och sätter på träns. Eller ja, vi kanske kommer göra allt det så småningom. Men vi borstar, jag kratsar hovar, igår med hjälp av Cornelis, sedan får jag hjälp med tränset. Men det tar sig. Tror att det är bra för oss båda att få lära oss detta som ska göras och hur hästen ska skötas om lite.
Sedan när Cornelis rider så får jag leda en del och får hjälp en del. De är kloka de där hästarna, jag håller på att lära mig att jag måste bestämma för annars går de lite som de vill då de kan buffa lite på mig. Bushästar!
Rider gör han barbacka och utan träns, för att lära sig att hitta balansen och sitta stadigt och ordentligt. Stundtals håller han inte ens i sig med händerna, då är han ett flygplan alternativt en helikopter eller så håller han ett låtsasträns. 
Han är helt grym enligt mig!
Det är till och med så jag själv blir sugen att testa på att lära mig! 

P.S. Har jag inte använt rätta ord och uttryck så är det pga att jag inte kan någonting utan håller på att lära mig. Lyft på foten så jag kan krafsa dina hovar är exempel något jag redan lärt mig att inte säga igen.  (null)
Som sagt, telefonen dör alltid men lyckades ta en halv bild förra gången...

Kommentera här: