Gräsänka

En vecka per år brukar jag bli gräsänka - alltså ensam hemma med barnen. 
William har rest iväg på en mässa med jobbet och lämnat oss. 
Denna vecka brukar det hända två saker. Jag hittar på något projekt här hemma - göra någon slags renovering eller piffa upp någonting. Typ måla om sängen, köpa ny säng, renovera en byrå, organisera om i köket eller något annat. Det andra som brukar hända är att någonting går väldigt fel. Som exempel det året när det blev en vattenläcka här hemma och grannen fick hjälpa mig stänga av vattnet i brunnen ute på gatan. Eller det året jag var gravid med Cornelis och ramlade när jag skottade snö och fick bli inlagd i ett par dagar för att stoppa värkarna då jag bara var i vecka 24. Tur min mamma kunde vabba för Theodor ett par dagar. 
I år startade det när vi skulle köra William till tåget - bilen startar inte. Men det är bara batteriet som behöver laddas - jag hoppas på att det är det enda som går snett denna veckan. 
Något projekt för året har jag inte startat på heller. Däremot sitter jag och funderar på våra garderober i sovrummet. Det är någonting som jag velat göra någonting åt sedan vi flyttade in, så det är ju några år. Men jag vet verkligen inte hur jag vill ha det i sovrummet! Bara att jag vill ha det bättre... Tycker ju att sovrummet är för litet, men det är ju inte så lätt att göra någonting åt. 
(null)

 

Kommentera här: