Gräsänka

En vecka per år brukar jag bli gräsänka - alltså ensam hemma med barnen. 
William har rest iväg på en mässa med jobbet och lämnat oss. 
Denna vecka brukar det hända två saker. Jag hittar på något projekt här hemma - göra någon slags renovering eller piffa upp någonting. Typ måla om sängen, köpa ny säng, renovera en byrå, organisera om i köket eller något annat. Det andra som brukar hända är att någonting går väldigt fel. Som exempel det året när det blev en vattenläcka här hemma och grannen fick hjälpa mig stänga av vattnet i brunnen ute på gatan. Eller det året jag var gravid med Cornelis och ramlade när jag skottade snö och fick bli inlagd i ett par dagar för att stoppa värkarna då jag bara var i vecka 24. Tur min mamma kunde vabba för Theodor ett par dagar. 
I år startade det när vi skulle köra William till tåget - bilen startar inte. Men det är bara batteriet som behöver laddas - jag hoppas på att det är det enda som går snett denna veckan. 
Något projekt för året har jag inte startat på heller. Däremot sitter jag och funderar på våra garderober i sovrummet. Det är någonting som jag velat göra någonting åt sedan vi flyttade in, så det är ju några år. Men jag vet verkligen inte hur jag vill ha det i sovrummet! Bara att jag vill ha det bättre... Tycker ju att sovrummet är för litet, men det är ju inte så lätt att göra någonting åt. 
(null)

 

Att våga göra förändringar


Under väldigt lång tid har jag funderat över vad jag ska göra med allt, mig själv och livet. 
Sådana små vardagsfunderingar, hehe. Inte något snabbt att lösa över en kopp kaffe direkt. Så många nätter av stora tankar, så många dagar med långa samtal. 
Jag har velat hit och dit, fram och tillbaka, uppåt och neråt. Frågat andra människor om råd, tankar och funderingar. 
Min hjärna har kokat dygnet runt. 
Det är ju så att det är svårt att veta vad en förändring innebär - medan en vet vad som finns just nu. 

Till slut bestämde jag mig ändå - det ska till en förändring. Det kommer att ta ett tag innan allt är klart för start, men nu är äntligen beslutet taget! 
(null)
Ny anteckningsbok till nya idéer. 

Halsont

Idag har jag och barnen varit hemma och slappat. Theodor vaknade upp med ont i halsen så han har suttit i soffan nästan hela dagen och tittat på TV och myst. 
Så jag har inte heller gjort så mycket, fått plockat undan alla kläder från igår som slängdes i hallen i brådskan till tåget. 
En kopp kaffe och lite tjöt med en vän var nog det vettigaste jag fick gjort här hemma under dagen. 
På kvällen sedan så var det dags för utbildning nere i Kungsbacka - så kul att träffa massa människor jag saknat. Som alltid blir det lite sent få jag fastnade med att tjöta. Men vad vore livet utan massa snack med vänner?