Trasig tvättmaskin!

För snart två veckor sedan när jag låg och nattade barnen så började det helt plötsligt låta fruktansvärt mycket här inne i huset. Det lät ungefär som om det var en helikopter som landade på taket. Det tog några sekunder innan jag insåg att det borde vara tvättmaskinen, men att det knappast var ett bra ljud.

Det var det inte.

Trumman lossade inuti på något vis, så tvättar vi nu så kommer det ut typ som små frigolitbitar i hela tvätten. Inte helt bra.

 

Så ikväll kör William upp till min mamma för att tvätta och hämta ren tvätt. Barnen, eller snarare Theodor, börjar få väldigt ont om rena byxor så det var dags.

Vi har med andra ord inte köpt någon ny än, vi har inte kunnat bestämma oss för vad för någon vi vill ha. Jag har ju en del krav denna gång, nu vet jag ju mer vad jag behöver än när vi flyttade in här, då var jag bara nöjd med att slippa tvättstuga.

Så jag vill ha en större maskin, minst 8 kg, kunna senarelägga start samt en display så jag kan se hur lång tid det är kvar innan den är klar. Sedan vet jag inte mer. Jo, jag vill ha ett av de bra märkena såklart så att den håller och är i bra kvalité, ingen ide att köpa någon skruttmaskin.

Någon av er som har tankar om vad som är bra att ha för funktioner på en tvättmaskin eller kanske någon funktion som är helt onödig som ni trott att ni behövt?

 

Ingen sömn och tidig morgon

Efter gårdagen på Liseberg så har denna dagen varit väldigt lugn. (Glöm inte kika in vloggen )
Jag hade ju en förhoppning om sovmorgon, men icke. Jag själv hade svårt att somna, blev sedan bli väckt vid 4-tiden av Cornelis som undrade vart hans lilla bläckfisk var, (vem bryr sig för övrigt om en bläckfisk mitt i natten?) fick sedan dela säng med man, två  barn samt två stora gosedjursbläckfiskar. Alla under ett och samma täcke. Puh. Sedan vaknade de lika tidigt som vanligt, så tji fick vi.
Trötta barn och en trött mamma resulterade i att vi byggde pepparkakshus. Det gick fantastiskt bra. de var tysta, stilla och koncentrerade i över 1 timma! Kan vi göra detta varje dag tro?
Att de sedan brottades i soffan så Theodor ramlade och slog i bägge framtänderna så de började blöda och blev lösa kompenserade väl en del i och för sig? Det gjorde ju i sin tur att han inte kunde äta för att det gjorde ont, så till slut gav jag upp försöken med att göra vettiga saker och vi myste ner oss framför en julfilm. Då somnade Thedor. klockan var alltså inte ens 17 och han somnade i soffan framför TV:n. Jag vet knappt om han någonsin har somnat när den varit igång innan, möjligtvis någon av de få gånger han varit sjuk? Så nu är frågan - när kommer han att vakna upp imorgon bitti? Kommer det ens ha hunnit bli morgon är väl min fasa. Antar att jag också måste lägga mig sjukt tidigt och hoppas på lite sömn för att orka med att gå upp.
 
 
Här är den stora bläckfisken som delade säng med oss inatt. Tänk en till. Plus två barn. Plus en man. Samt jag.

Kväll på Liseberg

Idag åkte vi som rubriken lyder in till Liseberg med barnen och deras faster. 
Vi bestämde oss för att ta tåget så att det blev en ordentlig utflykt och för att vi vuxna skulle kunna ta ett glas glögg om vi ville. Så det kanske inte bara var för barnens skull vi tog tåget men det spelar ju ingen roll när alla är nöjda. 

När vi kom in var det raka vägen ner till barnens del. Lite oroliga var vi då många varit där igår och det tydligen varit galet mycket folk, en bekant uttryckte att det var lika mycket folk som på Ullared. Men inte idag. Det var helt perfekt. Visst var det människor där, men inga köer att prata om. Ibland var vi tvungna att vänta medan attraktionen åkte en gång, men aldrig längre. Helt galet bra. 
När vi kom in bland karusellerna började det snöa, ett tag var vi osäkra på om det var riktig snö eller om de hade snökanoner för att ge lite mer känsla. Men, det var uppenbarligen på riktigt. Så mysigt!

Vi köpte åkband och åkte massvis - barnen var så lyckliga. Även vi vuxna, jag tjöt av skratt massor av gånger. 

Efter ett par timmars åkande gav vi upp och medan Theodor åkte sina sista gånger spelade jag och Cornelis. Tyvärr vann inte vi någonting, men det gjorde däremot deras faster, bra att någon vann i alla fall. 
Cornelis blev dock besviken, men lyckan vände när två snälla kvinnor kom och lämnade två gosedjursbläckfiskar till honom. De hade vunnit dessa men ville inte ha de. Han hoppade av glädje och höll hårt i dessa. Vilka underbart snälla människor det finns, tack!

Efter lite mat och värmande dryck stängde de till slut och vi begav oss hemåt. Cornelis somnade i min famn på tåget, medan Theodor somnade i rekordfart när vi väl la honom hemma. Kanske inte så konstigt med tanke på att klockan hann bli nästan 23. Så imorgon får han stanna hemma och busa med oss och ta igen sig. 

Glada skruttar!

Filmade dessutom en del idag, så får väl se imorgon om det blev något bra, få kanske jag klipper ihop det till någon slags vlogg-grej? Haha, vem vet.