Danskurs i att plocka äpplen

Med regnet som öste ner utomhus och min hals som fortfarande är dålig bestämde jag att vi idag skulle hålla oss inomhus.
När barnen satt och lekte med sin tågbana och jag gick förbi så frågade Theodor om jag ville vara med dom. Självklart, svarade jag, kom med mig så hjälps vi åt med att bädda sängarna, plocka undan frukosten och starta diskmaskinen.
Jaa! Skrek båda barnen till svar så studsade vi iväg på små fluffiga moln.
Eller kanske inte? Svaret kanske var mer i stil med;
Nej, vi kan leka själva istället. Du väljer alltid så tråkiga saker när du får bestämma.
 
Ja, kanske är det så. Fast vissa dagar älskar de att få hjälpa till och trots att det då tar så mycket längre tid så är det ganska mysigt att vara tillsammans. Idag passade jag istället på att göra sysslor som inte passar att göra med barn, såsom att sortera i vitrinskåp och ändra om finglasen.
 
För att få utlopp för all energi som lagras i mina barn under en hel dag inomhus så brukar jag ju ofta göra en hinderbana, men idag hade vi gymnastik och dans istället. Massa hög barnmusik, dansande och hoppande. De fick lära sig klassiker såsom lågstadiet/mellanstadiets "danssteg" som bestod i att flytta fötterna sidleds, samt den obligatoriska i att plocka äpplen och lägga ner dei korgen. Vi jobbade även lite på fågeldansen, men det spårade ur totalt och sluitade med att bara jag dansade medan barnen var fastkedjade på varsin av mina fötter.
 
Ja, ni kan ju tänka er kaoset som var här. Så mycket skratt och bus. Två gånger under dagen har vi gjort detta idag, och jag har då fått lite träning med. 
Men jag lyckades trötta ut de en del, för långt innan läggdags var Theodor helt slut. 
 
Nu ikväll blir det några minuters jobb innan jag och mannen tänkte passa på att umgås lite då resten av veckan är fullspäckad av aktiviter på kvällarna så vi inte har någon tid tillsammans. Men vad gör väl det när det mestadels är roligheter?!