Framme i USA!

Äntligen framme!
Åkte hemifrån strax efter 04 imorse och nu, drygt 20 timmar senare har jag äntligen kommit fram.
Jag är i San Francisco!

Men vilken resa!
Åt frukost på Landvetter och sedan åkte flyget till London snabbt och lätt. Var helt molnfritt när vi flög in över land då jag satt och tittade ut och förundrades över landskapet som förändrades från gul-gröna åkrar med små byar till storstadsmiljö med hus i alla nyanser av brunt.
Jag har ju aldrig varit i England förut, så det var roligt att få se det från ovan åtminstone.

Säkerhetskontrollen tog ganska lång tid - inga problem för mig denna gången, skönt.

Det var otroligt mycket folk inne på stora terminalen så jag åkte över till andra byggnaden därifrån mitt plan skulle gå - där var det nästan helt folktomt!

Så intog frukost nummer två, mycket märklig mat, men kaffet var gott så det kompenserade.

I nästan två timmar satt jag där, drack mitt kaffe, läste min bok och kopplade av.

När det var dags att stiga ombord planet till USA så fick jag och cirka tio till gå till en extrakontroll - de gick igenom väskor och handbagage, visiterade mig och jag var till och med tvungen att ta av skorna.
Men allt var bra, jag blev återigen godkänd. Frågade varför jag kollades igen, de sa att det kunde vara för att det var första gången jag åkte till USA.

När vi åkte blev jag så trött - på väg att somna men då vår middag serverades så höll jag mig vaken så jag fick ätit.
Sedan har jag sovit i 3-4 omgångar, fikat, läst ut min bok, tittat på två filmer, lyssnat på ljudbok, börjat läsa ytterligare en bok.
Ja, 11 timmar på ett flyg ensam är inte jätteroligt faktiskt. När jag reser med William så kan jag i alla fall lägga upp benen mot honom och även luta mig. När det är en främling som sitter bredvid så blir det betydligt mindre plats.

När vi närmade oss SAN Francisco klarnade det upp mycket ute och jag satt sista 1,5 timmen och tittade ut genom fönstret.
Så märkliga kontraster, jag tittade ut genom fönstret och såg öken, gröna skogsområden samt höga berg täckta med snö. Allt detta samtidigt.

Jag blev mycket förundrad över alla dessa cirklar som fanns överallt. Som åkrar fast runda. Jag måste ta reda på varför det är såhär - eller någon av er som vet?

Nu ska jag försöka ta mig in till staden med all packning och leta upp en mobilaffär samt checka in på hotellet. Förmodligen blir det en snabb dusch för att få bort resdammet innan jag går ut på stan en stund. Mitt sällskap kommer först senare ikväll, så jag får ytterligare ett par timmar för mig själv.

Kommentera här: