Cykla i San Francisco

San Francisco so far...

Första dagen gick jag runt lite i en dimma, kollade runt vid union square och gick i affärer. Handlade inget förutom ett antal stora kaffe - gick på koffein hela dagen.

På fredagen kollade vi först en stund i affärer, blev dock inte mycket handlat, ett par jeans var det enda jag köpte till mig.

Sedan gick vi och hyrde cyklar - vi valde elmodellen eftersom staden i stort sett bara består av backar, otroligt branta backar och det var inget träningspass vi var ute efter.
Fanns ställen lite överallt att hyra cyklar så det var lätt att hitta - men massor av papper att fylla i.
Då vi valt elcyklar fick vi inte välja till någon försäkring, istället var vi tvungna att godkänna inga försäkringar. Dessutom fick vi aoutorize att vi hade hutlösa summor på våra kort, som en slags deposition. Helt sjukt mycket pengar säger jag!
Sedan bar det iväg - på vanliga cyklar. Vi fick cykla cirka 5 km för att komma till deras stora garage där de förvarade sina elcyklar.
Äntligen fick vi lite tramphjälp. Det var så roligt!! Susade upp i alla uppförsbackar, ibland så satte jag igång gasfunktionen och åkte då med benen rakt ut uppför backen - vilken känsla! Satt på sadeln och gapskrattade i hög fart! Självklart med hjälmen på huvudet.

Vi cyklade strandpromenaden mot Golden Gate bron, stannade halvvägs och åt lite picknick vi hade köpt med oss. Vi satt mitt emellan bron och Alcatraz. Kollade på människorna som var nere vid stranden och lekte med sina hundar, andra som var ute och sprang och många som cyklade. Till och med ett brudpar som var ute för att bli fotograferade fick vi se.

Cyklade därefter vidare mot bron som var vårt mål.
Väl där så var det som att blåsten tilltog gånger hundra. Det var inte som att det kom starka vindbyar, utan det var ett konstant blåsande. Ändå tur för det är bra mycket läskigare att cykla i vindbyar än detta konstanta.

Tyvärr låg hela staden i dimma så vi fick inte se de klara färgerna som jag tänkt mig. När vi väl kom över så vände vi om och tog oss tillbaka över bron direkt.
Klockan började bli sent så vi ville inte cykla iväg så vi var långt borta när mörkret kom.
Vi tog några småvägar runt stränderna och sedan de stora vägarna med alla backar tillbaka.

Riktigt rolig dag, både upplevelsen av elcykeln och staden.

Wi-Fi verkar inte vara deras starka sida här i landet, så inläggen dröjer och bilder blir inte så mycket. Försöker mer på Instagram.

Kommentera här: