Bila i San Francisc

Lördag och vi hyrde en bil och försökte oss på att åka 49 mile turen.
Den går genom stora delar av staden och förbi många av de stora turistattraktionerna.

Tanken var att komma iväg tidigt, men det var inte så lätt att få tag på en bil - vi borde helt klart ha hyrt en i förväg.
Till slut så ringde vi tillbaka till det första stället vi varit på, de hade en dyr bil att hyra ut, så vi tänkte att vi får ta den - annars får vi ingen. Så vi sa att vi ville ha den, då sa de att de fått in en annan billigare - någon som ångrat sig eller lämnat tillbaka tidigt. Så den blev det!

Vi startade med att köra mot Lumbard Street - den där galet krokiga vägen som är så populär. Vi körde ner för den och sedan körde vi runt ett par varv för att hitta en parkering så att vi kunde promenera dit och fotografera mer. Det var vi och några hundra turister till.

Sedan fortsatte vi på rutten, vi stannade inte vid varje punkt på listan, då hade vi aldrig kommit någonstans.

Det var inte helt lätt att veta var vi skulle köra, skyltarna saknades på en del ställen och vår karta var inte så bra. Vi körde ganska så rätt stora delar av tiden, men en gång körde vi vilse rejält. Blev en lång väg tillbaka, men istället fick vi se en liten ort utanför.

Påväg tillbaka in mot centrum körde vi igenom Golden Gate Park där vi stannade till vid Chinese Tea garden för att äta picknick.
Där fanns en sjö med en stor ö och på den ön fanns ett långt vattenfall som rann ut ner i sjön. Vi tog oss upp ovanför vattenfallet och åt däruppe där det var lite lä.

Nästa stopp blev vid Painted ladies. Bredvid dessa hittade jag ett så fint hus - jag vill ha! Helt i lila tronade det upp sig mot himlen och jag föll för det totalt!

Vi körde inte hela turen då tiden drog iväg rejält, det tog bra mycket längre tid än jag trott. Så i körde istället över Golden Gate och ut i vildmarken dit vi inte kom när vi cyklade.
Muir Woods var destinationen - en jättestor redwoodskog med helt gigantiska träd. Jättemysigt område med stigar, kvittrande fåglar och en liten bäck. Här hade vi kunnat gå mycket längre, men tyvärr stängde det så någon långpromenad blev det inte.

Vägen upp var så krokig och ganska så läskig. Slingriga vägar längs berget med ett stort stup vid sidan om och inga vägräcken som stopp. Just då så var det nog bra med den tjocka dimman så att vi inte såg hur långt ner det var.

Sedan var det kväll så tog oss återigen tillbaka till Centrum för att återlämna bilen och få i oss lite mat innan det var dags att packa väskorna inför utcheckningen nästa morgon.

Som sagt, Wi-Fi är inte så bra, så blir inte så mycket bilder då jag tagit de med kameran. Däremot har jag filmat massvis som kommer så småningom!

Kommentera här: