Årets mål

Första dagen på det nya året och jag funderar på vad jag har för mål med året.
Några nyårslöften ger jag inte - jag brukade göra detta, men jag har aldrig lyckats hålla dessa så det är bättre att sätta upp mål som jag kan jobba mot. Då det är mål för hela året kan dessa vara lite större för att istället brytas ner i mindre delmål för att så småningom klara det stora.
 
Mat:
  • Skriva veckomatsedel - då jag så lätt slarvar med maten när jag inte vet vad jag ska laga så är detta verkligen någonting viktigt. När jag vet vad vi ska äta och jag har handlat till detta så tycker jag att det är roligt med matlagningen, ska jag improvisera så blir det lätt att jag inte gör någonting, eller bara något snabbt till barnen då de måste äta. 
 
Träning:
  • Träna kondition minst 2 gånger i veckan.
  • Träna styrka minst 2 gånger i veckan.
  • Lära mig springa 1 mil. Jag skriver lära för jag menar att jag vill kunna göra det fler än en gång. Kunna springa en mil skulle innebära att jag skulle kunna pressa mig till att göra det imorgon och sedan aldrig mer eftersom jag skulle stupa. Faktiskt så ska jag utveckla detta målet lite ytterligare kände jag nu - Jag ska lära mig att springa milen på under 60 minuter. Det ni! För att få lite perspektiv på hur jag är nu, så tippar jag på att jag skulle kunna pressa mig till att springa max 2-3 kilometer. Min kondition har knappast någonsin varit sämre än nu.
  • Jag vill klara av att göra chins. Japp, 1 räcker gott och väl för att jag ska vara nöjd med mig själv. Nu börjar jag ju tycka att Theodor är tung att lyfta upp och han väger ca 17 kg, så att klara av att lyfta min egen kroppsvikt på detta vis blir en stor utmaning.
 
Hemmet:
  • Färdigställa barnens rum - inreda klart samt göra klar deras säng med alla textilier, puffar m.m. 
  • Göra barnens lekrum - tapetsera, bygga koja och inreda klart. Tapeterna är redan inhandlade så förhoppningsvis är det klart långt innan nästa nyår.
  • Göra klart väggarna i garaget.
  • Måla klart garaget (vi går in på vårt 8:e år här i huset, så det känns som att det är dags att få det färdigt innan det är dags att måla om hela huset igen).
  • Lägga klart stengången till altanen.
 
Sedan har jag faktiskt fler mål, men alla vill jag inte dela med mig av, vissa får fortsätta att vara privata, kanske delar jag med mig av de senare under året.
Själva byggandet av deras säng är klar - nu är det bara alla mjuka detaljer till sängen kvar samt resten av rummet kvar att inreda och hitta på någonting med.

Kommentera här: