Ge mig själv en chans

Detta med träning och rörelse är ju en av mina svårigheter som jag kämpat med i många, många år för att komma igång med.
Tidigare har jag tränat både innebandy och fotboll och då haft ett lag att gå till, vänner att träna med samt ett socialt utbyte av träningen samtidigt. det har jag verkligen tyckt varit roligt. För cirka 7 år sedan var jag senast med i ett korplag med fotboll, innan det var det ytterligare 9 år sedan, alltså 16 år sedan, som jag tränade i ett lag. Så det är ju ett tag sedan kan jag väl säga.
Så detta med att bara träna för min egen skull är verkligen ingenting jag någonsin gillat eller klarat av. Jag har försökt massa saker, haft kort nere på gymmet här för att kunna gå på klasser, men jag är inte så förtjust i det. Visst har jag roligt om jag exempelvis går på zumba eller afrodans, men mest för att jag har så fruktansvärt dålig kordinationsförmåga samt en obefintlig taktkänsla så jag är helt i otakt samt gör andra rörelser. Som sagt, jag har roligt och får träning, men mest i skrattmusklerna.
 
Efter många år har jag nu sagt upp mitt kort härnere då jag insett att jag inte använder det och kommer troligtvis inte börja gå på dessa pass jag betalar för. För mig är det svårt att anpassa allt efter de tider som passen är, jag vill hellre anpassa träningstiden efter mig själv och min familj. Att jag heller inte kunnat ta med mig barnen har gjort det betydligt svårare då jag är med de hela dagarna. Så hej då sa jag till det stora nya gymmet.
Istället gick jag och köpte ett träningskort på det lilla gymmet här i närheten, de har liknande utrustning, men ingen utsikt över älven och är inte lika nytt. Fast det kostar knappt 1/3 av priset.
Att min vän dessutom tränar där och nu har gett sig in på att få mig vältränad (haha) är ju helt klart ett plus. Så jag har redan varit där fler gånger med henne än vad jag har tränat de senaste månaderna.
Kanske faktiskt kan ge lite resultat detta - jag ska verkligen försöka ge mig själv en chans nu att återfå lite styrka i kroppen.
Heja mig!
Bild från uppvärmningen på Color Obstacle Rush nu i Augusti.

Kommentera här: