Sjukdomskurerande och sjukdomsönskande

Vaknade upp igår morse och kände mig helt öm i halsen.
Nej, nej, nej!
Jag ska ju till Ullared i helgen med mina älskade majmammor. Det kommer mammor från hela landet, ja till och med från Finland. Jag ska INTE bli sjuk! Jag ska ha en mammaledig helg och bara vara Maria.
Fick tips från grannen om ingefära-shots, så efter dagishämtning tog vi bussen till affären för att köpa ingefära, citron och en pumpa
Det gick inte så bra.
Vi kom hem med mjölk, vit choklad och tre pumpor.
Helt enkelt så det brukar bli när jag handlar utan inköpslista.
Idag vaknade jag dock upp utan halsont, fast med otrolig värk i övre rygg och nacke. Fast det kan jag hantera med lite värktabletter om det krävs för shoppingen - bara det inte sätter sig på mina stämband så får jag nog vara nöjd denna veckan. Att bli hes och tappa rösten är ingenting jag önskar mig nu.

Så i nuläget sitter jag i soffan, kurerar mig med en kopp hett te och funderar på om detta är ett bra läge för barnen att få vattkoppor. Om det finns något bra tillfälle?
Känns galet egentligen att man vill att barnen ska bli sjuka, men just vattkoppor är ju ingen fara när de är små, men besvärligt i vuxen ålder. Självklart inget roligt för barnen att vara sjuka, men tycker ändå att det är bättre att barnen får det och kroppen sköter det naturligt än att behöva vara oroliga i vuxen ålder alternativt vaccinera. 

Kommentera här: