Söndag med gamla vänner

Idag var planen som så ofta att det skulle städas här hemma.
Ni som läser här och inte varit hemma hos oss tror säkerligen att det är kliniskt rent här då jag ofta skriver att jag städar.
Ni har fel om ni tror det - anledningen till att jag alltid behöver städa är för att det alltid är behov av det, det är aldrig färdigstädat. Så många saker som inte har en given plats, så mycket lek på dagarna att det alltid finns leksaker överallt även om barnen nästan alltid får hjälpa till att plocka undan allt innan läggdags. Städning som är svår att göra med barnen hemma och vakna - som att moppa golven. 
Men denna helgen har det i alla fall röjts en del på kontoret, har fått sorterat massa gamla räkningar och andra papper. Nya bokhyllor uppsatta och alla skolböcker upplockade.
Idag var tanken att vi skulle bärt upp massor på vinden, då hela klädkammaren är full av resväskor och annat som ska dit.
Istället fick vi finbesök av en gammal vän med hans son. Vi kom fram till att det nästan var fyra år sedan han var här senast och när vi sågs senast minns jag inte ens. Det som är så underbart med gamla goda vänner är att även om det gått lång tid, fast nu var det lite väl lång tid kan jag tycka, så är det så enkelt och lätt att prata. 
Nu blir det filmmys och glass i soffan.
Ha en trevlig kväll allesammans. 

Kommentera här: