Hålla barnen hemma vid magsjuka?

Hela förra veckan och även idag har jag haft Theodor hemma från dagis på grund av magsjuka.
Nej, det är inte vi som har haft det, men det har varit på hans avdelning.
Nu är ju dock frågan hur jag ska göra denna veckan. Det var just nu ingen som hade det på avdelningen, men på grannavdelningarna finns det kvar och senast igår hade de fått skicka hem ett barn.
Jag vet att det inte går att skydda barnen från alla sjukdomar, men just när det gäller magsjuka så känner jag att jag vill undvika det så länge det går. Att ha en liten som inte kan tala om när han mår dåligt utan som bara kräks rakt ut överallt är verkligen ingenting som jag önskar.
 
Alla har ju inte chansen att ta hem barnen så fort det går magsjuka på dagis, men jag är ju ändå hemma hela dagarna med Cornelis, så varför ska jag riskera att dra hem denna skit?
Borde väl även vara bra för personalen att barnen är hemma i förebyggande syfte när det går sjukdomar som magsjuka som så lätt smittar, det minskar ju risken att det går runt.
 
Jag får ta mig en funderare till imorgon bitti och sedan ringa och kolla hur läget ser ut just då.
Hur skulle ni själva ha gjort?
 
 
1 Anonym:

skriven

Jag har hållit hamilton hemma i flera veckor och idag var hans första dag tillbaka. Fick nu veta att en gått hem för eventuella vattkoppor idag så det går ju aldrig att skydda sig helt. Han älskar dagis sen jag hade hellre haft honom hemma till hela rsperioden men han älskar ju att vara där. Svårt! Jag hade dock haft dem hemma vid magsjuka även om jag jobbat tror jag. Hatar magsjuka!

2 Pernilla :

skriven

Missade //Pernilla ;)

3 Cissi:

skriven

Jag hade hållit dem hemma.. Höll tjejerna hemma i 3 veckor förra året eftersom jag var hemma med Iris och det gick magsjuka. Gick bara runt runt på förskolan och vid ett tillfälle var det bara 2 friska pedagoger och 10 barn där! (Normalt 60 barn och 11 pedagoger)

4 Lorelai:

skriven

frubrunett.se

5 Lorelai:

skriven

Jag kommer hålla mina hemma när magsjuka går! Som du säger när man ändå är hemma med lillasyskonet varför inte hålla de hemma när magsjuka går?

Kommentera här: