Planteringsdag

Idag har hela familjen varit ute i flera timmar och pysslat i trädgården.
Theodor fick helt själv plantera en kruka med fjärilsblommor och en annan med smultron som han sedan har bärt upp i sin koja.Fördetär ju hans eget hus och såklart vill han ha sina egna krukor där. Sötnosen!

1 maj är dagen då potatisen ska sättas ner i jorden, i alla fall enligt min morfar och massa olika bönder tydligen.
Så vi ska inte vara sämre, utan vi för denna tradition vidare och hoppas nu på ingen mer frost!
I år blev hela landet ordentligt odlat kan jag meddela. 
Det blev två olika sorters potatis, en tidig, Rocket, och en sen, Blue Belle.
Dessutom blev det två olika sorters morötter, vanlig gurka, isbergssallad, sockerärtor, brytsockerärtor, citronmeliss, persilja, dill och gräslöken såklart som står där år efter år. Kan informera om att den smakar gudomligt gott.
Sedan planterades en del i lådor som sattes in under plastfolie för att växa till sig innan det ska planteras ut i krukor på altanen. Bifftomater, småtomater, Djungelgurka, Gyllenbär samt chilipeppar. 

Ja, vi kommer ju förhoppningsvis inte att behöva handla så mycket i grönsaksavdelningen i sommar.
Det gjorde vi däremot idag.
Två timmar spenderade jag och barnen i mataffären. Puh. Inga krig eller illvrål, tack och lov, men vilken tid det tog. Men nu har vi handlat mat för ett tag, hoppas jag, så jag inte behöver storhandla igen på länge. Nästa gång ska jag komma ihåg att planera in det bättre, så jag inte behöver göra det under Williams jourvecka.

Nu är det soffläge med ettglas vin, lite glass och funderingar på vem som vill med mig och barnen till badhuset imorgon bitti. Ingen bra planering denna veckan, helt glömt av att jag är själv. Så... Någon som vill med och titta på mig i bikini samtidigt som ni leker med mina barn?

Kommentera här: