Bröllopsdag

Idag har vi bröllopsdag.
Det är fem år sedan vi gifte oss.
Träbröllop firar vi därmed idag.
 
Fem år, en bröllopsresa, två barn och många erfarenheter rikare.
 
Tänker tillbaka på tiden till bröllopet, all planering, allt pysslande och alla turer om hur allting skulle bli.
Jag tyckte att det var så otroligt roligt att ordna med allting, jag gjorde i princip allting själv och det var verkligen så roligt.
Önskar att jag kunde få gifta mig igen, planera en lika stor fest en gång till, känna mig lika fin och uppspelt som jag gjorde då.
Är det okej att gifta sig igen, med samma man, bara för att planera ett bröllop till?
Eller skulle kanske någon av mina vänner kunna tänka sig att gifta sig så jag kan få planera erat bröllop och få köpa en ny fin klänning som jag får ha på mig?
 
Ikväll hoppades vi på lite sol och uppehåll då vi skulle ut i trädgården och ta lite kort på oss. De senaste två åren har vi glömt av det, men idag var det återigen dags att piffa till mig och dra på mig bröllopsklänningen.

Nu när det är gjort och barnen sover så ska vi sätta oss och frossa i räkor och kräftor med lite mousserande vin till. Ja, i alla fall till mig, William har ju jouren. Mer åt mig helt enkelt. 
En bild från Instagram blir det, resultatet av fotograferingen får ni se en annan dag för ikväll finns ingen tid för datorn.

Fredagsfixet - spraya en pall

Nu var det äntligen dags att ta tag i ett av projekten för att göra köket mer personligt - mer Maria.
Vår pall som alltid står framme, både för att Theodor ska kunna klättra upp, se vad vi gör med maten och hjälpa till samt för att jag ska nå upp till de översta hyllplanen i våra köksskåp.
Tyvärr är den inte så fin vår nödvändiga pall. Praktisk men ganska så trist.
Detta skulle nu ändras på!
 
Först var det nedmontering. Skruva isär alla delar och skära loss de gamla tassarna på benen.
Dags att spraya. Först säkra upp så det inte kommer färg överallt på hus och stenar såklart.
 
 
Oj så roligt det var och så fint det blir!
Efter en dagishämtning och lekplatshäng hade det gått några timmar och jag var nu redo att spraya de sidor som tidigare inte hade fått någon färg.
 
Monteringsdags och till slut dags för nya tassar på fötterna. Inga onödiga repor i golvet här inte.
Min nya fina pall och jag. Det är vi och Ahlgrens bilar som passar ihop.
 
 
Slutresultatet. Så nöjd och tycker att den livar upp och den är väldigt mycket Maria.
Färgerna jag har använt är från Montana Blacks sortiment och är färgerna White, hope och miss piggy.
 
 
 

1-årskontroll

Idag var det dags för Cornelis 1-årskontroll.
Mätning, vägning och kroppsundersökning.
 
(Inom parentes är Theodors 1-årskontroll)
Längd: 74 cm (76,2 cm)
Vikt: 8300 gram (9986 gram)
Huvudomfång: 45,5 cm (48,4 cm)
 
Skillnad sedan födseln
Längd: +24 cm (+26,2 cm)
Vikt: +4616 gram (+6234 gram)
Huvudomfång: +11,5 cm (13,4 cm)
 
Cornelis är helt klart en mindre bebis (jo, han är fortfarande en bebis) än storebror Theodor. Trots att de var så lika i storleken vid födseln, så skiljer det sig en del på de även till vikt och längd. Men det gör mig ingenting, då känns han lite längre och är lättare att bära.
 
Hans viktkurva rör sig inte så mycket uppåt, nästan så den planar av igen. Vi ska fortsätta att ta vikten varje månad nu i två månader till och om han inte har tagit sig i vikten då så ska vi tillbaka till barnläkaren igen för fortsatt koll.
De tyckte även att det kan vara ett alternativ att sluta med amningen under dagen då det kan göra att han äter mer av "riktig" mat som han kanske står sig bättre på och att det då även blir mer mat i magen så han kan äta större portioner. Detta kanske även kan hjälpa nattsömnen.
Så nu blir det inga mer måltider som bara består av amning dagtid. Utan först och främst mat och så kan han få snutta lite som efterrätt. Om han äter ordentligt.
Usch va jobbigt. Tycker ju att amningen är så mysig. Dessutom väldigt enkel och praktisk. Men men... Jag kan ju inte amma honom för evigt.
 
För övrigt så var det inte så mycket mer idag, vaccinationen får vänta tills nästa viktkontroll eftersom vi vaccinerade oss mot fästingar i veckan så ska de inte tas så tätt.