Dags att laga barnmat

Äntligen har ju Cornelis börjat äta.
Ja, alltså utan att han sätter i halsen och får mig att tro att han ska kvävas, har tidigare skrivit om detta HÄR.
Nu äter han massor och det går verkligen jättebra. Känns så skönt att det löste sig av sig själv.
 
 
Vi skulle ju få en tid för vidare utredning på honom för att kolla upp vad det kunde vara som gjorde att han reagerade på detta viset. Läkaren tyckte att vi skulle vänta med att ge honom någonting med bitar i tills vi fick klarhet i det bara för att inte riskera att han skulle sätta i halsen igen. 
Vi hade uppehåll i drygt 6 veckor då vi inte gav han någonting annat än ersättning och släta puréer, möjligtvis lite gröt då och då. Sedan ammades han enbart. Men sedan bestämde vi oss för att testa lite, då jag kände att jag ville inte komma till en läkarundersökning och säga att vi inte vet om han kan, för vi har inte testat på föera månader. Tur var väl det, för nu gick det ju bra. Visst har han hostat till någon gång och jag har varit orolig att han satt i halsen, men det har det inte varit. Jag har inte behövt att rycka upp honom och få honom att kräkas någon gång. 
Jag kan inte berätta vilken lättnad det är och hur skönt det känns att äntligen kunna ge honom mat.
Förhoppningsvis kommer det även att visa sig imorgon då vi ska väga och mäta honom, han har ju tidigare varit så liten så jag hoppas att han har tagit till sig lite mer vikt. Jag tror faktiskt det, han känns lite större.
 
Så nu är det dags för mig att börja laga barnmat, precis som jag gjorde till Theodor.
Visst fungerar barnmaten från affärerna jättebra, men om jag själv gör det så vet jag dels vad det är i, det blir lite mer i samma stuk som vår mat är här hemma samt att det blir bra mycket billigare än att köpa massa burkar hela tiden.
Dessutom är det faktiskt ganska roligt och jag känner mig tillfreds med att kunna göra maten själv. Men först ska han få smaka en del av de färdiga som finns, så kan jag få en känsla för vad han tycker om och om det är någonting som han inte gillar. Än så länge har han ätit allt med god aptit.
Hur har ni själva gjort med mat till barnen? Någon som har några bra recept eller tips att dela med er av?
 
 
1 Susanna i Norge - snart tvåbarnsmamma:

skriven

Läskigt det med att barnen sätter i halsen :( Jag minns att jag var livrädd för det när vi började med mat till Melwin. Bara att ge han en liten brödbit var läskigt.. Jag försökte också laga så mycket barnmat som möjligt för det kändes bättre just för att veta vad det egentligen innehåller. Barnmatsburkar sägs mest innehålla vatten..


sv; Vad trist att de inte tog sig tid till att läsa brevet, jag tycker det är viktigt att de gör det då man har en del önskemål som borde respekteras. Så bra att du/din man såg till att de läste andra gången :)

Tack så mycket! :)

Kommentera här: