Stenungsbaden

Idag ska jag och fina svägerskan bo på hotell. 
Stenungsbaden. 
Än så länge har vi utnyttjat SPA-delen och vårat rum. 
Hon har fått lite tidiga presenter då hon fyller år imorgon och vi har även delat på en flaska mousserande passionsfruktvin. 
Nu väntar restaurangen och en hel kväll ute för att sedan sova en hel natt. 
Första havsbadet i år

Idag tog vi allihopa färjan ut till Hållö.
Det var dags för årets första dopp i havet för min del.
Så underbart fint på botten, men fy va kallt det var.
Jag har kommit fram till att jag har blivit en badkruka nu när jag blivit gammal. Att ligga i för att plaska och skoja är inte lika kul numera, nu är det mest för att få det gjort, att kunna säga att jag faktiskt har badat.
När jag väl kommit upp ur det, hmm, uppfriskande vattnet så kom Theodor fram och sa att han ville också bada.
Självklart ska du det, svarade jag och mumlade inombords när jag insåg att jag skulle behöva kliva i ytterligare en gång.
På med hans badkläder och sedan fick jag instruera honom nerför den branta stegen, han tog tag  runt halsen på mig och vi simmade ut. Så duktig är han på att hålla fast och simma ryggsäck, precis som vi har lärt oss på babysimmet. Fast han tycker det var lite kallt, och jag tyckte att det var lite jobbigt, jag är verkligen kass på att simma. Men ett dopp blev det allt för oss båda.


Krabbfiske och kärleksgnabb

Förmiddagen bjöd på en långpromenad med familjen. Vi letade upp en skatt, alltså en geocache, och hade lite fika i skogen. Jättemysigt tills vi var 15 minuter hemifrån för då kom jag och Theodor ihop oss eftersom han numera svarar "jag vet inte" på allt jag frågar. Så när jag frågade vad han skulle göra om jag sa stopp till honom och han gav det svaret slutade det med att jag gick bära hem hans cykel och han fick gå. Just nu kan jag bli galen på honom, så mycket vilja det finns i honom och han testar hela tiden gränserna. Som barn gör. Men det driver mig till vansinne ibland. 

Efter lunch och ny energi till oss alla gav vi oss ut på krabbfiske då det äntligen var lite sol som sken på oss. Det blev en mycket lyckad fiskerunda och vi fyllde en hel spann med krabbor. 
Tur att Malin var med som inte är rädd för krabborna, jag tycker nämligen att de är läskiga att ta i, men jag får nog jobba på det, precis som mycket annat när jag har fått barn. Jag hade helst velat säga som Theodor  "Malin! Jag har fått en krabba. Ta den! Jag tycker inte om krabbor!" 

Kvällen har vi spenderat hos oss med skratt, mycket brandmänshiatorier och lite kärleksfullt gnabbel mellan paren. Det är skönt när man kan umgås och slappna av såpass mycket att lite smågnabbel kan komma fram och det inte behöver vara någon perfekt yta som visas upp bara för att man inte är själva. 

Fina lillgubben fick sova på pappas mage medan vi letade skatter i skogen. 
Krabbfiske och hängt på lekplatsen var eftermiddagens aktiviteter.