Ale invite - över 3900 kommer. Blir du en av de?

På lördag är det dags för Ale Invite, en snowboard big air tävling som kommer att hållas i Alafors.
Jag hoppas och tror att det kommer bli så bra. Så roligt med någonting stort som händer här i närheten.
Jag var där och tittade lite idag, än så länge är det inte klart, men massor av folk var där och jobbade, bland annat min man, så det blir säkerligen klart i tid. Förhoppningsvis kan de få lite kyla nu innan helgen så att de kan spruta lite extra snö. Det är ju lite svårt med arrangemang som delvis är beroende på väder.
 
Text lånad från Ale Invite hemsida
Ale Invite är en Snowboard Big Air tävling som kommer hålla för första gången den 28e februari 2015.
20 av de absolut bästa åkarna i världen kommer göra upp om 20,000 USD i Alebacken, endast 2 mil norr om Göteborg. Tävlingen är kombinerad med en endagsfestival med kända svenska artister på scen, foodtrucks, öltält, lokala försäljare, Burton Riglet Park för de minsta och en miniatyr av det stora hoppet i barnbacken för de lite äldre barnen. Och kanske det bästa av allt - det är fri entré!
 
Jag hoppas verkligen att Theodor är på humör för att våga prova på snowboard-skolan. Det är gratis för barn mellan 2-6 år och de får även låna utrustningen. Så fräckt!
Vi var för någon vecka sedan i Alebacken och Theodor fick testa på att åka skidor för första gången, så förhoppningsvis blir det även snowboard-premiär för honom nu.
 
Gå gärna in på deras facebook-sida och klicka i att ni kommer. I nuläget är det över 3900 personer som tänker komma! Tänker du komma?
 
 

loppi blogbag

Jag fick hem en stor kartong med massa goda produkter att testa från loppi och med förtjusning så öppnade jag den och ser massor med gott och hälsosamt i den.
 
KidsZoo - multivitamin i form av små nallar. Helt klart godkända av Theodor gällande smaken. Sedan är jag dock osäker på huruvida han behöver vitaminer eller inte, men det är en annan sak. 
 
Ekomüsli - ja, en musli, inget direkt överranskade i smakväg, men roligt med annat än bara russin i, här var det blåbär, tranbär och lingon. Bra med ekologiskt, det gillar jag extra mycket.
 
Båbär & Acai te från Friggs - har inte hunnit smaka på det, men då det är koffeinfritt så kommer detta hamna i Theodors te-samling. Han är tokig i te, så letar alltid upp koffein-fria sorter till honom.
 
Sockerbalans från Friggs - en vitaminbrus som innehåller krom för att minska sötsuget. Jag brukar ta en vanlig c-vitaminbrus varje dag, så det ska bli kul att testa dessa för att se om de verkligen kan göra någon skillnad på mitt enorma sötsug.
 
Castus fruktstänger - dessa finns ständigt i vårt skafferi och de är mycket populära hos Theodor. Han får det bland annat som krismat då jag alltid har någon i skötväskan, men även i hans godispåse på lördagar, då han än så länge inte börjat äta vanligt godis, så är dessa toppen då de bara innehåller frukt och inget socker.
 
Riskakor med Chiafrö & Havssalt från Friggs - Jag är ju tokig i riskakor så dessa gick helt klart hem hos mig. Att de var extra tunna gör ju att de kanske räcker några minuter längre än ett vanligt paket, då jag brukar äta upp alla vid samma tillfälle. Desa innehåller ju bara naturliga ingridienser så då är det väl nyttiga och helt okej att vräka i sig. Eller? Haha. Eller inte...
 
Blutsaft - När jag såg förpackningen fick jag lite små-ångest och fick rysningar i hela kroppen. Åh fy, blutsaft! Finns inget värre! Jag fick nämligen dricka detta under lång tid i mellanstadiet/högstadiet då jag hade för lågt blodvärde och behövde få i mig extra järn. Så fruktansvärda smak-minnen från detta. 
Men, bestämde mig nu för att jag var tvungen att testa lite. Jag stod med lite hjärtklappning och tog en klunk, men öppnade munnen så det rann ut på min tröja. Blä! Eller? Hmm... Kanske inte var så farligt ändå. Tog en litehn slurk till, men stängde denna gången min mun och smakade ordentligt. Jomen, helt okej. Inte gott kanske, men absolut inte äckligt. Frågade Theodor om han ville smaka, hans bedömning var att det var lite gott. Ja rar mig fortfarande över tanken att drick det, men jag har ju i över halva mitt liv gått och tänkt att detta var det värsta som finns att behöva dricka, så nu vet jag ju att det är en mental spärr.
 
 
 

Cornelis dop

Det har redan gått nästan en månad sedan dopet för Lilleman.
För beredelserna var många, flera dagar bakade jag och många var kvällarna med pyssel och planering.
De blev lyckat och jag tyckte att det blev så fint. Allt jag hade tänkt att göra hann jag dock inte med, men resultatet blev toppen.
 
Vill passa på att tacka alla som kom och var med på denna fest för Cornelis och tack så hemskt mycket för alla fina presenter som han fick!
 
Fundersam pojk som undrar vad som sker.
Nydöpt.
Serverade två olika pastasallader, en med ost och skinka samt en med kräftor och räkor.
Dessertbordet med alla fina presenter i bakgrunden.
Jag har själv bakat allting, fick dock hjälp med att doppa cake-popsen i vit choklad.
Serverade cake-pops som var mycket populära.
Macarons med päronsmak och vit chokladfyllning.
En av de fyra tårtorna, här ser ni alla namn som han fick.
Cornelis som tilltalsnamn
Kjell efter sin pappa och farfar
Åke som är ett släktnamn på sin mammas sida
Ytterligare en tårta, alla hade samma innehåll.
Fyllning var päronmousse, citronmousse och spacklad med vit chokladkräm under sockerpastan.
 
Theodor fick vara med och hjälpa till att öppna sina paket.
Dukat för dessert.
Bordsdukningen med heliumballonger.
Ballongerna var fastknutna vid skedar och på bordet fanns små bebisar utplacerade.