Påskafton på Bohus Fästning

På påskafton åkte jag med barnen och deras faster till Bohus fästning. Det var säsongsinvigning och de hade café, kaninhoppning och ponnyridning.
Theodor drog med sig sin faster in i alla hålor som fanns för att utforska och fantisera om vad som kunnat vara där. Fast han tyckte att det var ganska läskigt inne i de stora hålorna som var utan fönster och helt mörka.
Vi tittade på getter, lekte en stund där de dukat upp för måltid och Theodor fick låna en medeltida slängkappa och klappade kaniner samt tittade på kaninhoppning. Theodor var inte helt övertygad om att alla var kaniner, de var stora och hade koppel så han tyckte att de var hundar. Förstår hur han tänker. Det är så roligt numera när han pratar så mycket och resonerar och framför sin åsikt, blir många skratt varje dag för min del.
 
Sedan passade vi på att fika i solen en stund. Inte så lugn stund och inte så mycket njutande av solen som det blivit om bara vi vuxna varit där, men ändå mysigt när det är väder som går att sitta ute i.
 
När vi gick ut ifrån fästningen så kom vi ner till ponnyridningen. Vi frågade om Theodor ville rida och det ville han å vi ställde oss i kön. Jag var dock lite osäker på om han verkligen skulle våga sedan när det väl var dags, men han blev upplyft på hästen och satt kvar hela vändan. Så stolt jag blev! Hans häst-tokiga faster blev nog till och med ännu stoltare.
Sedan fick han en guldpeng av Pippi Långstrump som också var där med sin häst.
Jag vill verkligen tacka dessa underbara människor som hade hand om ponnyridningen. Ni var så bra med barnen, mycket trevliga och gjorde denna upplevelsen till ett jättefint minne för Theodor!
Theodor och faster festade loss på mjöd, gröt och smör.
Skål! Slut!
Klappa kaninen
Även Cornelis ville klappa kaninerna
Theodor uppe på Cowboy-hästen
 
1 L&M Events:

skriven

Syns på lördag!

Kommentera här: