Förbannade sötsug!

Jag har ju tänkt skriva om både eventet på Ibis hotell och det på Bellkikks i lördags, men det får tyvärr vänta, för just nu vill inte mitt internet fungera här hemma vilket gör att jag inte kan ladda upp några bilder, så det får vänta tills min egna IT-tekniker har tid att lösa detta. 
Tills dess blir det bloggande från mobilen med bilder därifrån. Så vet ni det. 

Som rubriken avslöjar är jag rätt så förbannad på mitt stora sockerbegär just nu. 
Jag har insett, för ett par veckor sedan i och för sig, att jag käkar godis och kakor varje dag. Jag pratar inte om en kaka eller 10 bitar godis, utan verkligen hetsätande och hur mycket som helst. Dessutom så gör jag det i hemlighet. Jag kan smyga mig in i skafferiet och ta massor med gott, smussla ner det i fickorna för att äta det ifred när inte barnen och William ser mig. Helt galet beteende. 
Detta kan ju vara en av anledningarna till att jag inte går ner i vikt som jag vill. Eller ja, vikten i sig gör mig inte så mycket, men känslan av att titta mig själv i spegeln och se att min mage är lika stor som när jag var gravid i 4-5 månaden. Det är det som jag inte gillar. 
Jag skriver inte detta för att jag vill ha några kommentarer om jag är fin ändå, att jag inte alls ser gravid ut eller någonting liknande. Jag skriver det för att jag har bestämt mig för att göra någonting åt det. Jag kan inte gå här och gnälla och vara missnöjd utan att försöka ta tag i situationen ordentligt. 

Så nu är jag inne på fjärde dygnet då jag försöker låta bli kolhydrater. Går väl ganska okej. 
Dag ett och två slank det ner några godisbitar. Helt utan att jag ens tänkte på vad jag gjorde, utan bara för att det var tillgängligt bredvid mig. Inte så många, men jag blev irriterad på mig för det kändes så onödigt! Jag minns liksom inte ens om det var gott och det var inte några av mina favoriter heller. Det är detta jag verkligen behöver jobba på - att inte bara stoppa i mig allt för att möjligheten finns. 
Men oj vad svårt det är. Svårt att veta vad jag ska äta, svårt att veta vad jag ska göra när suget kommer och så svårt att låta bli - särskilt bär kvällen kommer och barnen lagt sig. Det är då jag brukar ta fram mina hemliga gömmor och möla. 
Så nu ska jag äta och hoppas på att suget försvinner om jag stoppar magen full med mat. 

Någon av er som har några tips eller råd för att bli av med sötsuget? 


1 Anonym:

skriven

Mat brukar lugna men är de fruktansvärt kan du pröva att borsta tänderna (låter knäppt men brukar funka på mig). O vänta fall ta en bit 70% mörk choklad!! De är till och med nyttigt!!

2 Desirée Larsen:

skriven

Håller också tummarna för att leveranstiderna kan förkortas en aningen!

Det där sötsuget är fruktansvärt och har man väl börjat är det nästintill omöjligt att sluta,. Jag körde med en juicedetox - alltså bara drack färskpressade nyttiga juicer - och mitt sötsug försvann helt. Nu har jag tyvärr lyckats trilla dit igen men juicerna hjälpte verkligen till.

3 Anonym:

skriven

Köp inte hem något så det finns tillgängligt. Ät nötter istället. Ta bort allt socker i tre veckor (även matprodukter som innehåller sötningsmedel). Efter ca tre veckor är det mycket lättare att stå emot. Dessutom blir man mer eftertänksam när man går och läser igenom innehållsförteckningar på varenda produkt man ska köpa. Lycka till!

4 Linda-Mamma till Alfred:

skriven

Hej!! Har inte sett något inlägg från dig ifrån eventet, vore tacksam ifall du kunde fixa det så blir alla sponsorer glada. Se exempel hur vi gjort på lmevents.blogg.se
Bilderna från eventet är i alla fall uppe nu.

Kommentera här: