Skitdag!

Idag har det känts som att allt gått emot mig. 
Gick skit hos tandläkaren - Cornelis vaknade och skrek sig igenom hela mitt besök medan jag satt och pinades under sköterskans insats. 
Tappade cykelnykeln på vägen hem, fick därför hämta cykeln sedan. Med barnvagnen!
Dessutom ge jag haft tokmycket besvär av all pollen. 
Att kaoset här hemma växer varje dag är ytterligare något som spär på min irritation. 
Plus massa andra småsaker som är återkommande varje dag. 
Så nu har jag lyckats hålla mig hela dagen från att gråta, men nu ska jag nog krypa ner i sängen och gråta några ynkliga "tyck-synd-om-mig-själv-tårar", sedan går det över och blir bättre tills imorgon. 
Värsta träningspasset att ta sig hem med detta ekipage!

Förbannade sötsug!

Jag har ju tänkt skriva om både eventet på Ibis hotell och det på Bellkikks i lördags, men det får tyvärr vänta, för just nu vill inte mitt internet fungera här hemma vilket gör att jag inte kan ladda upp några bilder, så det får vänta tills min egna IT-tekniker har tid att lösa detta. 
Tills dess blir det bloggande från mobilen med bilder därifrån. Så vet ni det. 

Som rubriken avslöjar är jag rätt så förbannad på mitt stora sockerbegär just nu. 
Jag har insett, för ett par veckor sedan i och för sig, att jag käkar godis och kakor varje dag. Jag pratar inte om en kaka eller 10 bitar godis, utan verkligen hetsätande och hur mycket som helst. Dessutom så gör jag det i hemlighet. Jag kan smyga mig in i skafferiet och ta massor med gott, smussla ner det i fickorna för att äta det ifred när inte barnen och William ser mig. Helt galet beteende. 
Detta kan ju vara en av anledningarna till att jag inte går ner i vikt som jag vill. Eller ja, vikten i sig gör mig inte så mycket, men känslan av att titta mig själv i spegeln och se att min mage är lika stor som när jag var gravid i 4-5 månaden. Det är det som jag inte gillar. 
Jag skriver inte detta för att jag vill ha några kommentarer om jag är fin ändå, att jag inte alls ser gravid ut eller någonting liknande. Jag skriver det för att jag har bestämt mig för att göra någonting åt det. Jag kan inte gå här och gnälla och vara missnöjd utan att försöka ta tag i situationen ordentligt. 

Så nu är jag inne på fjärde dygnet då jag försöker låta bli kolhydrater. Går väl ganska okej. 
Dag ett och två slank det ner några godisbitar. Helt utan att jag ens tänkte på vad jag gjorde, utan bara för att det var tillgängligt bredvid mig. Inte så många, men jag blev irriterad på mig för det kändes så onödigt! Jag minns liksom inte ens om det var gott och det var inte några av mina favoriter heller. Det är detta jag verkligen behöver jobba på - att inte bara stoppa i mig allt för att möjligheten finns. 
Men oj vad svårt det är. Svårt att veta vad jag ska äta, svårt att veta vad jag ska göra när suget kommer och så svårt att låta bli - särskilt bär kvällen kommer och barnen lagt sig. Det är då jag brukar ta fram mina hemliga gömmor och möla. 
Så nu ska jag äta och hoppas på att suget försvinner om jag stoppar magen full med mat. 

Någon av er som har några tips eller råd för att bli av med sötsuget? 


Städningen resulterade i shopping

Idag var det bestämt att vi skulle göra en gemensam städinsats hemma. 
Så vi satte igång i köket. 
Det tog inte lång tid innan jag satt och förbannade garderoben i hallen. Jag var nämligen på IKEA i veckan och försökte hitta inredning till den men misslyckades. 
Så vi slutade städa och har planerat, finurlat och kommit på en lösning. Detta är vi nu på väg för att införskaffa. 
Ibland kan det vara bra att dela med sig av sina bekymmer så att någon annan kan hjälpa till att klura. Jag är så dålig på att be William hjälpa mig med sådant här, jag vill lösa och göra allt själv - vilket ofta tar lång tid. Särskilt som jag har projekt pågång i nästan varje rum hemma. 
Ni ser ju själva att det verkligen behöver organiseras. 
Garderoben är jättestor men utnyttjas väldigt dåligt!