Nybliven tvåbarnsmamma

I tisdags klockan 11.22 kom vår efterlängtade lillprins. 
3684 gram och 50 cm lång. 
Förlossningen gick bra och jag hade en fantastisk barnmorska med en underbar student. Kunde inte önskat mig bättre personal.
Kunde inte önskat mig mer av William heller. Vilket dream-team vi var. 
 
Idag är Bebis, ja det är hans namn än så länge, redan 5 dagar gammal. Egentligen skulle han ha kommit idag. Fast han kom på precis rätt dag. En dag med sol, en dag som blev helt perfekt. I 5 dagar har han nu varit här och myst, snuttat och fascinerat mig totalt.  
 
Jag och Bebis är fortfarande kvar på BB. Vi är här för att jag ska ha lite extrakoll på mig med hur jag mår med alla dessa hormoner som lever rövare i mig. Kommer åtminstone stanna tills imorgon då jag ska träffa avdelningsläkaren igen. 
 
Mors-dag idag. Bebis gav mig det bästa han kunde komma på. En natt med mycket sömn och sedan sovmorgon. 
Theodor berättade på sitt lilla språk förut att han saknar mig och vill att jag och Bebis ska komma hem. Åh vad jag saknar lillskiten. Önskar mest av allt nu att kunna natta honom, läsa någon av hans älskade böcker för att sedan känna hans varma små händer på mina kinder medan han somnar. 
 
Hälsa på mamma och lillebror på sjukhuset innebär att man får fika och gå till lekplatsen. Det är ganska så bra tycker Theodor. 
 
Svårt att se så mycket sötare och nöjdare ut än så här. 

Vecka 40

Jahopp, då har sista veckan kommit. På söndag är det planerat. Står i min almenacka.
Jag vet att det kan dröja ytterligare, men det är inget jag har planerat eller räknat med denna gången. Förra gången var jag säker på att jag skulle gå över två veckor, men Theodor kom ju hela tre dagar tidigt och chockade oss, så denna gången räknar jag inte med att gå tiden ut. Vilket säkerligen gör att jag kommer göra det.
Var hos barnmorskan idag och äntligen hade busen fixerat sig. Bra, då ska den inte upp och snurra runt mer vilket känns bra.
Så nu har vi tagit lite kort ikväll här hemma. Inte så lätt alls, haha. Men om jag inte försöker kommer jag väl att ångra ihjäl mig. Så några stycken blev det i alla fall. Bjuder på några av den knasiga familjen.
 
 
 
 

En bra dag

Idag är en sådan där dag.
En dag som är bra.
En dag där jag uppskattar i stort sett allt.
En väldigt skön dag helt enkelt.
 
Visst, med alla dessa galna gravid-hormoner i kroppen kan det väl vända på en halv sekund så att jag blir rena monstret men så ska det ju vara. Som min psykolog säger "Det är helt okej och normalt, bara otur för de man lever med", haha.
 
Igår var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan. Jag var lite nervös över hur bebisen skulle ligga då den har grejat väldigt mycket. Jag har inte känt något stort som kunnat vara att den snurrat sig igen, men det hade jag ju inte förra gången heller. Fanns inget som borde oroat mig, fast inte heller något som bevisade att den låg kvar med huvudet neråt.
 
Vi gjorde kontrollen på läget och lyssnade på hjärtljuden med en gång för att känna oss säkra. Som tur var låg rackarungen kvar neråt, så nu är den välkommen ut.
 
Efter besöket åkte jag hem och borde vilat, men satte mig och pysslade. Det är också viktigt att göra ibland, hehe.
Däremot idag har jag inte gjort mycket alls. Sovit, tittat på serier, sovit lite till och ätit glasstårta.
Mycket produktiv dag, haha.
 
Hämtade sedan Theodor på dagis. Lycklig kille som varit på brandstationen med hela avdelningen. Han hade tydligen känt sig hemma och sprungit och visat saker och tagit en av brandmännen i handen och gått iväg. Märktes tydligen att han varit där förut sa fröken. Vårt lilla charmtroll.
 
För tillfället sitter jag blandat inne i skuggan, skyddad från pollen, och blandat ute på altanen i solen. Beroende på var Theodor är också, så jag vet var jag har honom.
Underbart att ha det så bra som vi har det med solig altan, sköna möbler, lekstuga, rutschkana, gungor och en stor gräsmatta för Theodor att leka på. Perfekt nu när jag inte kan röra mig många meter utan massa sammandragningar. 
Som sagt, en riktigt bra dag där jag uppskattar de bra sakerna som jag har.
 
Den fina buketten har min underbara pojk plockat till mig.