Organisera kontoret

Under en ganska lång tid nu så har jag inte alls tyckt att det varit roligt att gå in på kontoret. Jag har stängt dörren och tittat åt ett annat håll när jag gått förbi. Kan ju tyckas helt onödigt att ha ett rum som jag borde älska att vara i och som jag brukade må bra när jag var i eftersom det var mitt och jag kunde sitta där och hålla på med alla min miljoner projekt.
 
Anledningen till att jag ignorerat det är att det varit kaos där. Kaoset började väl som det brukar. Något litet kvar på bordet. Plocka undan någon annanstans i huset, hitta papper som ska sortera in i pärmar på kontoret, lägger in en hög, tänker att det tar vi sedan. Sedan kommer inte. Ska snabbstäda inför kalas eller liknande. Uhm, detta ska ju ställas upp på vinden, nej hinner inte nu, ställer det på kontoret så tar vi det efter kalaset. Pff, efter kalaset? Hur tänkte vi? Efter disken så är ju hela familjen utpumpade och vill somna i soffan. Ja, ni förstår ju, det samlas på mer och mer och till slut vill jag aldrig mer öppna dörren och även om jag får ett infall att jag vill gå in och pyssla med någonting skojigt, så ändrar jag mig så fort jag öppnat dörren och inser att jag inte har någon plats att vara på.
 
Inte har jag kommit fram till datorn heller. Skärmen var inte ens inkopplad sedan vi hade den som TV i husvagnen, och det var ett par månader sedan. Men nu är den igång, vilket gör att jag nu sitter här och har ställt tangentbordet på lite verktyg som råkade ligga här, orkar inte flytta på de just nu. Ljudet har jag också kopplat in så jag nu kan dansa loss ordenligt härinne.
 
Åter till problemet med stöket. Två alternativ bestämde jag att jag hade.
1. Ta bort allting härinne och göra om det till ett bebisrum för skrutten.
2. Fixa iordning allting ordentligt, se till att alla saker har varsin plats så att det går att ställa tillbaka, göra det fint och ombonat så jag använder rummet.
 
Alternativ 1 känner jag verkligen inte för. En bebis behöver inget rum, men det gör jag, haha. Men jag insåg ju själv att ha ett rum som ingen använder är inte okej, särskilt inte när jag även vill att bebis ska ha ett rum.
Så, alternativ 2 bestämde jag mig för. Bestämde mig även för att det skulle få ta den tiden det tar, så att det blir ordentligt gjort och från grunden, rensa igenom varje liten vrå.
 
Så jag började med att ta fram kameran för att dokumentera hur det såg ut från början, eller nästan i alla fall, har faktiskt redan tömt stora delar av allt under skrivbordet, även om ni inte tror på det :)
 
Här kan ni även bakom dörren se mitt fina möhippe-poträtt som jag målat. Det föreställer min man...
 På White-boarden är det mannen som använt det röda pennan. Kan någon gissa vad han försökt beskriva för mig?
 Min utkiksplats
 Ja, här under skrivbordet ser ni att det är tomt. Det var det alltså inte från början...  Det var knökfullt!
 En käck hylla som rymmer massor. Som jag inte ens kommer fram till. Där ser ni även vår brandsläckare som flyttat in hit efter att lillkillen lyckats loss, hm, var det en eller två första säkerheterna? Ja, om han rör den särskilt mycket mer, kommer vi ha pulver överallt.
 Detta är alltså hur det ser ut idag... Vet inte riktigt om det kan kallas framsteg, haha, stökigare än innan är det i alla fall. Där till vänster ser ni även datorn som jag sitter vid nu... Ni kanske ser varför det är svårt att komma fram till den?
 
1 Natacha:

skriven

Fin blogg! Hoppas du får en fin helg :)
har du tid över kolla in hos mig en sväng,om du har lust.

Svar: Tack så mycket! Det fick jag absolut.Kram
Maria

2 Erika:

skriven

Blev påmind om hur det ser ut i mitt förråd :D

Svar: Haha, ja det är lätt att det blir såhär...
Maria

Kommentera här: