Hundraåringen på bio

Idag åkte jag upp och lämnade Theodor hos sin farmor efter vi sovit lunch. De skulle nämligen vara så snälla att de passade honom under kvällen så jag och William kunde åka in på bio.

Vi åkte in i god tid för att inte behöva stressa eller bli irriterade ifall att något skulle gå, ja inte som planerat. Då vi skulle gå på VIP-bion på Bergakungen så hade vi ju möjligheten att sitta i loungen en timma innan och det ville vi göra. Det var nämligen en stor anledning till att vi valde VIP, eftersom vi ville äta och då kunde vi göra det där och inte på en trång restaurang där jag kanske skulle tycka det var jobbigare att äta. 
Så detta var perfekt för oss.
En timma av god mat, dryck och härligt småprat. Kändes riktigt roligt.
Filmen sen då? Den omtalade Hundraåringen.
Ja, visst var den bra och jag tycker att Robert Gustavsson var så duktig i att skildra de olika åldrarna han spelade.
Men.
Jag har ju läst boken så självklart tycker jag att mycket smått som var roligt försvann, en del saker som kortats ner för mycket och så vidare. Detta är ju nästan standard när en bok blir film, så det var ju inget överraskande att det var så i denna film och självklart förstår jag att allt inte går att ta med.
Det kan dock inte hjälpas att känslan av besvikelse infinner sig när man ser gång på gång hur vissa saker prioriterats bort.

Så, har ni inte läst boken än, gör det inte. Se filmen först för att slippa känslan av besvikelse för det är en bra, rolig och väldigt välgjord film enligt mig. Efteråt kan ni gärna läsa boken eftersom den är oerhört rolig och ni kommer hitta en hel del saker som inte var med i filmen. Det är mitt tips.

Nu har vi återkommit hem med vår lilla pojk upphämtad hos svärföräldrarna. Vi stannade hos de ett par timmar och pratade, men sedan vaknade Theodor upp, så då passade vi på att åka hemåt med en härligt utslagen unge som bara vill mysa.

Kommentera här: