Ånglok och slottsruin

Idag var vi på utflykt med hela familjen och Theodors faster. En dag för att åka tåg och gå på museum i Anten.
Det är ett riktigt gammalt ånglok så det puffar och frustar där det åker den 12 kilometer långa vägen mellan Anten och Gräfsnäs. 
Både far och son gillade nog besöket lika mycket och de gick runt och kollade vagnar, hur det fungerade och tågrälsen.
 
När tåget anländer till Gräfsnäs och det är dags att vända för att köra tillbaka, behöver detta göras på en vändplatta där man manuellt får putta på och snurra. Detta brukar vara mycket populärt hos barnen och självklart ville Theodor vara med och hjälpa till. Så stor han kände sig när han fick göra detta. Han fick även en liten keps dagen till ära som William köpte till honom. Han såg verkligen ut som en liten rackarunge.
 
Vi hade med oss en stor picknick-korg med paj, sallad och massa gott till som vi hade till kaffet efteråt. Det fanns en stor lekplats med massa bord runt omkring så där satt vi så att Theodor kunde springa och leka samtidigt.
 
Det var en riktigt bra dag och jag njöt verkligen av sällskapet från min stora familj.
 
 
 
 
 
 
1 Lorelai :

skriven

Mina barn är så varna vid snabba tåg så de tyckte det var dötrist på tåget mellan anten och Gräfsnäs , Nathalie till och med somnade haha. Men vända tåget var en favorit plus att leka på lekplatsen! Nästa år blir det att ta med badkläder också!

Svar: Haha, ja då kanske inte detta var så fräckt. Vi åkte längst bak, så kunde de gå ut och kolla när rälsen kom fram hela tiden.
Ja, badplatsen såg jättefin ut, så nästa år blir det bada med.
Maria

2 Erica:

skriven

Va underbart det ser ut! 💜

Svar: Ja det var riktigt underbart. Har ni varit där med era pojkar?
Maria

3 Trees, mamma i London:

skriven

Vilken mysig dag ute :D Älskar sånna dagar!! Tänk om man kunde göra sånt varje dag!
Gillar bilen tagen i trädet :)

Kommentera här: