Theodor 2 år

Förra helgen fyllde Theodor år.
Två år.
Hur kan han redan ha hunnit bli så gammal? Hur kan han bara vara två år när han känns som en så självklar del i vårat liv? Märkligt det där.
 
Detta året har jag varit väldigt trött nu på hösten och har därför inte hunnit med, eller orkat med, att fixa ett stort kalas som förra året. Förra året var både barnkalaset och släktkalaset storslagna och jag bakade i över en vecka innan. Fast han fyllde ju 1 år då, och det är ju speciellt. Men som sagt i år tog vi det lugnare.
 
På lördagen var en vän från föräldragruppen och hennes son här och vi fikade, tjötade och barnen lekte.
På söndagen hade vi släktkalas, men i år var det bara föräldrar och syskon med familjer. Inte för att det är så bara, det blir ändå 13 vuxna och 6 barn så det är ju några stycken. William gjorde tårtorna i år och jag underhöll Theodor.
 
Theodor är nu (eller för två månader sedan i alla fall) ca 86 cm lång väger nog runt 12-13 kg (med vår våg här hemma)..
Har en del 80 kläder kvar, men har nyligen tagit fram storlek 86. Storlek 22 på skor.
Han har 16 tänder, men 2 stycken är inte helt uppe än.
Har nu gått ner till att sova max 45 minuter på dagen, vi håller fortfarande på att utvärdera detta för att se om det fungerar. Somnar runt 19.30-20 på kvällen i sin säng efter, numera lång, nattning och vaknar runt 7-tiden på morgonen. Vaknar ofta runt 23-tiden och är förvirrad, kan till exempel stå bredvid sängen och dra i täcket, så då går vi in och lägger honom och säger att han ska sova så brukar han somna om. Sedan vaknar han ofta runt 1-tiden och tassar tyst in till oss, ställer sig vid min sida på sängen för att bli upplyft och kryper sedan ihop i min famn och somnar om. Så mysigt så!
 
Har en väldigt stark vilja och mycket temperament.
Testar oss hela tiden här hemma nu. Gör allt han vet att han inte får och gärna när han har ögonkontakt med oss, då glittrar det i hans ögon. Skrutt-ungen!
Vill väldigt gärna hjälpa till med hushållsarbetet och liknande här hemma, såsom tvätt, disk och plocka fram och bort vid maten. Han blir skogstokig om han inte får vara med. Att få vara med och röra ihop ingredienser är favoriten i köket. Eller kanske att diska/skvätta vatten överallt?
 
Vill gärna bygga ihop massa leksaker så att det bildar ett långt tåg.
Bilar, tåg, motorcyklar, traktorer och flygplan är favoriterna är hemma. Allt med hjul.
Tittar gärna i böcker. I snitt kanske 1 minut åt gången, men kan förekomma längre perioder.
Duktig på att pussla med knopp-pussel. Utan knoppar så kan ju alla bitar passa med varandra om man försöker och kolla på motivet är inte intressant, så det går inte så bra.
 
Ord som Theodor säger
Ack - Tack
Eej - Hej
Kooo - Sko (betyder även fot, socka, vill gå ut och leka, har något under foten eller nått annat som har med den delen av kroppen att göra)
Oj - Oj
Dää - Där
Kåål - Skål
Nä - Nej
Min - Min
Aj - Aj
Baba - Pappa
Atoor - Traktor
Bbb - Bil/Moped/annat motorfordon
Äbbä - Äpple
Grrrr - Mjölk
Baa (med ynklig röst och en hand på rumpan) - Bajs
Oos - Mos
Kll-kll-kll - Killikillikill (detta sägs när man kittlar någon)
Boo - Bok
Kaa - Katt
Gis - Gris
Nää - Näsa
Ga - Öga
Acka - Jacka
Båå - Blåsa (när han slagit sig)
App - Trappa
Juu - Djur
Tooom - Tom/Slut
Aja - Jaja (samtidigt som han hytter med fingret. Detta tycker han är väldigt roligt när både vi och han gör) 
 
Så allt som allt har vi en två-åring som driver sina båda föräldrar till vansinne ett antal gånger om dagen, men som sedan kommer och är världens mysigaste, charmigaste och roligaste. Så det är stört omöjligt att vara arg eller irriterad en längre stund på honom.

Kommentera här: