Jul-sammanfattning

Julen är över och jag pustar ut.
Jag gillar verkligen julen men var väldigt orolig över hur jag skulle må när det blir så mycket och när alla är så på Theodor och jag känner mig trängd. Hade till och med skaffat lugnande vid behovs-medicin ifall att jag skulle må skit. Men de behövdes inte vilket jag känner mig väldigt glad över.

Julafton spenderades här hos oss med våra familjer. Dock var varken min pappa eller ena bror med familj med, men vi blev några stycken ändå.
Mycket julklappar till alla barnen och otroligt mycket fint till Theodor.
Vi vuxna spelade julklappsspel och sedan efter min bror med familj åkt hem spelade vi spel till långt in på natten. Mysigt!

Juldagen spenderades hos min pappa med alla oss syskon och ytterligare julmat och julklappar.
Theodor ville inte sova i deras säng, inte så förvånande, så jag och han fick ta oss en oförberedd promenad med vagnen så att han skulle få sova. Tog en promenad bort till kyrkogården och hälsade på. Var otroligt fint och fridfullt där och det lyste ljus på nästan varje grav.

Annandagen kom min vän hit och vi fick pratat ordentligt om mycket viktigt för oss. Var länge sedan jag träffade henne själv och det var mysigt!
Sedan bar det av till svärföräldrarna för middag. Då började allt bli jobbigt och ville bara hem till min trygga soffa och inte försöka hålla emot några tårar eller raseriutbrott. Så vi stannade inte jättelänge. Men oj va skönt det kändes skönt att komma hem. Mitt hem är verkligen min trygga borg, på både ont och gott.

Idag bjöd jag ner min vän och hennes barn för att hjälpa till att äta upp lite julmat. Så medan alla barn lekte och bråkade om leksaker satt vi och tjötade och drack kaffe. Mycket trevligt!!

Lägger ut några bilder från telefonen, har ingen dator som är bra för bilderna så det blir tyvärr så.

Min nya mysdress som jag fick av svägerskan i julklapp. Denna har jag bott i när jag varit hemma nu. Jättemysig och älskar färgen. Fick dessutom matchande nagellack till :)

Thedor leker med sin julklapp. Väldigt roligt att borra och såga.

Här är vår fina kille på julen. Om ni tycker han är suddig så är det för att han aldrig någonsin är stilla så att något kort blir bra på honom :)

1 Yohannas.se:

skriven

Han är ju såååå fin & bra jobbat på julen, det äringen lätt tid!

2 Novembersara - mamma till Lowa.:

skriven

Vet inte riktigt vad jag ska svara på ditt inlägg. Rent spontant dyker det upp en tanke bara. Att folk alltid ska klaga på någonting. Jag lider med dig som har eller haft (förstår inte riktigt) en förlossningsdepression,men jag var så pass illa däran redan första veckan att jag var tvungen att bli inlagd. Jag fick medicinera starka mediciner som fick mig att sova i två dygn och när jag kom hem från psyket efter en vecka var min dotter två veckor gammal. Första veckan hemma mådde jag dåligt och var orolig, men tack vare medicinerna så blev jag bra väldigt snabbt.

Jag tycker inte om att ni ska förringa det jag gått igenom bara för att ni/du själva lider fortfarande. Det finns hjälp att få och jag vet inte hur mycket hjälp du valt att söka men om din son är 14 månader och du fortfarande inte känner någon kärlek till honom bör du kanske få mer hjälp än den du får nu?

Alla förlossningsdeppar är olika, vissa tar det lång tid för att bli friska, och dom får oftast bara gå i samtalsterapti osv, men jag var riktigt illa däran och behövde därför läggas in på en gång och börja medicinera då jag kände att livet inte var värt att leva och mer eller mindre hade självmordstankar.

Jag tackar för dina ord om att jag var/är modig osv, men det känns som ett slag i magen när du sedan skriver det du skriver. Tar inte alls till mig av ditt "beröm" då det känns som att du och ni i din grupp förringar mina problem genom att jämföra, som det alltid görs. Ni jämför, ni mådde/mår sämre längre än mig och därför är artikeln ett hån mot er?

Jag vet inte hur Vi Föräldrar har tänkt men jag sa själv att jag ville ställa upp, dom kontaktade inte mig först utan jag ville nå ut med min historia för att hjälp andra blivande mammor. Så dom har inte valt mig för att jag blev att må bra så snabbt.

Jag hoppass iallafall att du blir att må bra snart, och att du kan kan sluta tänka på det bittra sätt du just nu tänker på, genom att jämföra och tycka att du har det värre. Det finns alltid någon som har det värre men jag förtår faktiskt INTE varför du väljer att dela med dig av så hårda ord till någon som redan mått dåligt.

Ha ett gott nytt år.

Kommentera här: