Mors dag present

När det kommer till att ge bort presenter till mammor och pappor som inte önskar sig någonting så tycker jag alltid att det är lika svårt.
Så nu när det var mors dag satt jag återigen där med massa tankar i huvudet om vad min mamma skulle behöva/önska sig. För listan över saker som hon behöver eller önskar sig är väldigt kort.
Så därmed är min tanke att då är det lika bra att ge goda saker som går att använda, eller som tar slut.

Så i år fick min mamma och mannens mamma dessa presenter


När jag var inne i presentboden och letade efter någonting, såg jag att de hade gjort liknande dessa, och valde då att plocka ihop lite olika små chokladbitar, te och varsin tekopp och satte ihop detta själv hemma.
Att göra det själv tycker jag alltid känns roligare, plus att man får exakt det man själv vill ha i.
Att det sedan är roligt och oftast billigare är ju bara bonus.

För er som vill göra något liknande så är det väldigt enkelt.

Skär först ut rundlar i hårdpapp. Ta bara någon gammal kartong som skulle till återvinningen och rita ut cirklar på de. Jag måttade med hjälp att våra djupa tallrikar. Sedan är det bara att klippa ut de.När du har dessa klara är det bara att klä in de i valfritt presentpappar. Jag valde att slå in båda i guldpapper. För att få kanterna snygga så klipper jag upp pappret i 1-2 cm stora bitar och tejpar fast de på undersidan.

När "tallriken" är klar är det bara att placera på grejerna som du vill ha och slå in det i cellofan. Sedan är det bara att sätta på något tjusigt snöre och så är det klart!


Detta är cellofanrullen som vi har i min familj. Den används av mig och min mamma, och det spelar ingen roll hur mycket vi tar av den, då den aldrig minskar i storlek. Det var min morfar som köpte denna någon gång, när vet vi inte, men han gick bort 1989 så det är ett tag sen iaf. Frågan är hur många generationer som kommer att få ärva den?

Följ min blogg med bloglovin

1 Mochride - mitt hjärtas röst:

skriven

Sv: jo, jag tror nästan att jag ska börja göra det :)Fin present. det är roligt att pyssla med sånt där :)

2 Sandra Törn:

skriven

Åh, tack! Vad snällt! :) Den andra var en gratisdesign som ungefär 10.000 andra har. Lite roligare med något som känns lite mer eget. :)

Kommentera här: