Nyinköpta prylar till trädgården

Jag var för ett tag sen och handlade saker till vår trädgård på Granngården. Jag köpte en utspridare till gräsfröna, som en liten vagn man kör för att sprida ut fröna jämt över tomten, väldigt käckt faktiskt och den var vädigt användbar vid gräsläggningen. Sedan köpte jag en vattenspridare delyxe. Den är 2in1. Väldigt käckt. Så den kan dels fungera som en vanlig vattenspridare som spritar strålar över ett område på 14x16 meter och sedan fungerar den även att ha i trädgårdsland, då det sprutar ut vattnet mjukt och sprider det mer, så det inte blir såna hårda strålar som pajar. Inte för att vi har något land än, men det kanske det blir om ett tag så det är bra att vara förberedd. Eller själva landet har vi byggt, men det är inte färdigt, behövs läggas ut jord och sådant. W har vart duktig och byggt detta landet i helgen medan jag legat i soffan och vart sjuk, så jag får väl snart gå ut göra någonting också, när jag blir frisk.

Dessa två saker var iaf det jag skulle köpa, men självklart var jag tvungen att handla mer! Hittade ett par jättefina trädgårdshandskar som jag köpte, och det bästa av allt med de var att de var i min storlek. Jag har nämligen ganska små händer, men lite för stora för att använda barnmodellen, och därför brukar jag ha trubbel med att hitta, så jag blev överlycklig nu när jag hittade ett par som både var snygga och som passade!

De jag blev mest nöjd med var dock ett par arbetsbyxor till mig. Okej, de är för snygga att ha när jag ska måla huset i sommar, men kommer vara grymma att ha när det gäller trädgårdspyssel! Dessutom är de i dam-modell, vilket gör att de sitter snyggt! Jag köpte självklart till ett par knäskydd så att jag kan sitta på knäna utan att det gör så där ruskigt ont som det annars gör efter ett par minuter. Så jag kommer numera att vara ursnygg när jag går ute i trädgården och grejar!

Städ och bakdag

Idag ska jag vara hemma och städa, greja och baka. Vi städade nyligen så det behövs inte så men, jag är duktig på att sprida ut mina grejer så jag tänkte att jag skulle samla ihop dom och lägga tillbaks de på sina rätta ställen. Så jag har gjort en lista så jag kan bocka av när jag gjort sakerna! Himla bra faktiskt! Älskar att ha listor där jag kan pricka av när jag gjort saker, då känner jag att jag gör något nyttigt och vettigt!

Men först blir det lunch!

Strax är det dags

Jaha då närmar sig den riktiga vuxenvärlden. På fredag blir vi klara. Får en titel. Legitimerad sjuksköterska. Oj vad det känns... Ja det känns helt enkelt. Vet inte vad eller hur det känns än. Så på tisdag om en vecka ska jag ta mina första stapplande steg på min nya arbetsplats. Ojojoj... Hur detta ska gå får vi se då. Det kommer givetvis att gå bra, för något alternativ finns inte, men det hindrar mig inte från att känna mig otroligt nervös och spänd. Men förhoppningsvis så försvinner lite av all nervositet i helgen i samband med all alkhol! Haha! Jag har sagt till mamma att mitt mål är att hinna bli nykter tills på måndag eftersom jag trodde jag skulle jobba då, men nu kan jag ändra mitt mål och hoppas att jag blir nykter tills på tisdag istället... Tror iförsig inte att detta lär bli ett problem, då jag oftast inte blir så full numera, men jag kan väl ge det ett försök, eller snarare två försök denna helgen. Även om jag nu inte dricker mig full så hoppas jag att jag kan koppla av lite i helgen, men risken är ju att det lär bli mycket snack om nerver och allt hela helgen då bägge festerna är för att vi är klara.

Jag förstår inte att jag är klar. Att vi alla är klara, det känns helt sjukt. Men sjukt kul också eftersom vi har kämpat i tre år. Och nu är det slut. Det kommer nog kännas både roligt och tråkigt. Jag träffade en gammal arbetskamrat förra veckan som sa till mig att njuta av sista tiden i skolan, vilket var innan hon insåg att det var en vecka kvar, eftersom att man i skolan har en himla frihet när man ska göra saker, att man inte måste vara på en plats en viss tid 5 dagar i veckan. Det saknade hon från skolan. Och det kan jag förstå, för det är en frihet på det viset, men samtidigt en förbannelse iaf för mig som gärna skjuter upp saker eftersom det då blir att jag har fritid men i mitt huvud har jag alltid saker att göra. När man jobbar och kommer hem så är man ledig. Inte för att jag tror att det alltid är en dans på rosor, för det är fortfarande massa saker som ska göras hemma, som att handla, diska, planera för gräsmatta/altan och dylikt, men ändå. Oftast är det inte så tidspressat och med deadlines på samma sätt som saker är i skolan.

Så jag kommer att känna mig väldigt glad på fredag när allt är klart, och jag kommer bli ghlad när jag får min första lön, alltså inte lån, men jag kommer säkerligen bli ledsen när jag en dag vill ta sovmorgon, men inser att det inte fungerar så ute i arbetslivet...