Brandsambo

Igår kväll gick jag och la mig själv för W fortfarande var och släckte skogsbranden som härjar här i kommunen. Nu när jag var inne och läste om den på GT så hade människor i området blivit evakuerade igår kväll. Så det är nog ganska stort. Igår när jag åkte från praktiken såg såga jag röken innan jag kom till Lödöse vilket ligger ca 1,5 mil hemifrån och kanske 2 mil bort från branden, så röken sprider sig kraftigt!

När jag pratade med W igår kväll innan jag gick och la mig, så sa han att han skulle komma hem, sova ett par timmar och sen åka tillbaks till branden. Just då var det lugnt på det stället som han var, men de skulle väl bli flyttade till något annat ställe där de behövdes mer.

När W började som brandman var jag orolig för varje liten grej som han åkte ut på, numera är jag inte det. Jag var däremot orolig när han gick in i en byggnad med gasoltuber som de var för farligt att släcka. Då var jag lite skraj och tyckte väl att jag ville ha kvar honom hemma, men han var borta även då lång tid, men då var det flera dygn som han bara kom hem och duschade, sov någon timma och sen stack iväg igen.

En kompis skickade ett SMS sent igår kväll för att fråga om jag var orolig, eftersom det ofta var henne jag ringde förr när jag var orolig. Men nej, jag kände mig inte orolig, jag hade ju pratat med honom flera gånger och han hade berättat att han var på ett lugnt ställe, och dessutom kan väl inte så mycket hända på en skogsbrand. Inte med branmännen iaf. Men jag tog tillfället i akt och ringde henne, eftersom det är trevligt med lite sällskap, även om det bara är över telefon.

Så när jag vaknade imorse och fortfarande låg själv i sängen, så var första tanken faktiskt en undran om något hänt W eftersom jag inte har märkt att han varit här med mig. Så jag hoppade upp ur sängen och började leta efter ledtrådar som kunde bevisa att han trots allt vart hemma hos mig och var oskadd. Jag hittade dessa ledtrådar som fällde honom. Mina glasögon som jag somnade med, låg snyggt på sängbordet, dörren till toaletten som jag såg var öppen från sängen igår kväll var nu stängd. Men helt övertygad blev jag när jag såg att hans bil var borta. Igår hade han nämligen tagit cykeln till stationen.

Så nu är frågan när de får elden under kontroll. Och när jag får träffa W, för nu ska jag åka iväg på praktiken, kommer hem ikväll, då han förhoppningsvis är hemma iaf. Jag hoppas på detta!


Bilden är tagen från GT, och vill du se fler bilder därifrån klicka HÄR

Är det någon annan som läser här som också har en sambo som är brandman?
1 malin:

skriven

fy vad jobbigt för dom. hoppas att dom får ordning på det snart så han kommer hem igen...

2 Jenny:

skriven

Hua, jag skulle också vara nervös om min man var brandman.. Min gubbe är ju däremot på tak o sånt i bland och har ingen som helst räddsla för saker o ting så är orolig för att han ska trilla ner i bland :SHoppas ni har en fin dag , kram jenny

3 Sofia Werlin:

skriven

ja han är så himla snygg :D

Kommentera här: