Brandsambo

Igår kväll gick jag och la mig själv för W fortfarande var och släckte skogsbranden som härjar här i kommunen. Nu när jag var inne och läste om den på GT så hade människor i området blivit evakuerade igår kväll. Så det är nog ganska stort. Igår när jag åkte från praktiken såg såga jag röken innan jag kom till Lödöse vilket ligger ca 1,5 mil hemifrån och kanske 2 mil bort från branden, så röken sprider sig kraftigt!

När jag pratade med W igår kväll innan jag gick och la mig, så sa han att han skulle komma hem, sova ett par timmar och sen åka tillbaks till branden. Just då var det lugnt på det stället som han var, men de skulle väl bli flyttade till något annat ställe där de behövdes mer.

När W började som brandman var jag orolig för varje liten grej som han åkte ut på, numera är jag inte det. Jag var däremot orolig när han gick in i en byggnad med gasoltuber som de var för farligt att släcka. Då var jag lite skraj och tyckte väl att jag ville ha kvar honom hemma, men han var borta även då lång tid, men då var det flera dygn som han bara kom hem och duschade, sov någon timma och sen stack iväg igen.

En kompis skickade ett SMS sent igår kväll för att fråga om jag var orolig, eftersom det ofta var henne jag ringde förr när jag var orolig. Men nej, jag kände mig inte orolig, jag hade ju pratat med honom flera gånger och han hade berättat att han var på ett lugnt ställe, och dessutom kan väl inte så mycket hända på en skogsbrand. Inte med branmännen iaf. Men jag tog tillfället i akt och ringde henne, eftersom det är trevligt med lite sällskap, även om det bara är över telefon.

Så när jag vaknade imorse och fortfarande låg själv i sängen, så var första tanken faktiskt en undran om något hänt W eftersom jag inte har märkt att han varit här med mig. Så jag hoppade upp ur sängen och började leta efter ledtrådar som kunde bevisa att han trots allt vart hemma hos mig och var oskadd. Jag hittade dessa ledtrådar som fällde honom. Mina glasögon som jag somnade med, låg snyggt på sängbordet, dörren till toaletten som jag såg var öppen från sängen igår kväll var nu stängd. Men helt övertygad blev jag när jag såg att hans bil var borta. Igår hade han nämligen tagit cykeln till stationen.

Så nu är frågan när de får elden under kontroll. Och när jag får träffa W, för nu ska jag åka iväg på praktiken, kommer hem ikväll, då han förhoppningsvis är hemma iaf. Jag hoppas på detta!


Bilden är tagen från GT, och vill du se fler bilder därifrån klicka HÄR

Är det någon annan som läser här som också har en sambo som är brandman?

Ny utsikt!

För ett tag sen berättade jag att vi börjat fälla de stora granarna som står i vår tomtgräns. Idag var det dags. Jag åkte i lugn och ro iväg till min praktik imorse och hoppades på att huset skulle stå kvar och var helt när jag kom hem. Tack och lov så stod det kvar!
Jag bjuder här på lite filmer som blivit filmade av de andra under dagen, så detta är alltså det ändå som har sett också...

 
Här faller första trädet...Här åker toppen på det andra trädet...Här åker det andra trädet ner i backen. Känns lite oroväckande nära huset...


 
Här är grannen uppe och sågar av en övre bit av granen som faller

Så nu har vi en helt ny utsikt, mot grannen då förstås. Men det öppnade verkligen upp jättemycket! Förhoppningsvis släpper det in mycket mer ljus också!

När jag kom hem så hade W stuckit iväg på larm för att släcka den stora skogsbranden som härjar. Så grannen och W's pappa packade ihop sina grejer då de var klara och gick hemåt. Jag har stått ute någon timma och sågat upp en del till ved. Så nu har jag kåda och barr över hela mig, så jag ska ta en efterlängtad dusch och sedan titta lite på TV och sova.

Socialt aktiv

Idag har jag försökt att vara väldigt socialt aktiv på praktiken. Vi hade väldigt lite att göra, så jag försökte springa runt och se om det fanns andra som ville ha mina tjänster. Det gick väl bra. Även fast att det var väldigt lugnt, alltså väldigt väldigt lugnt, så gick dagen faktiskt fort, fortare än vänligt och jag hade ritkigt trevligt! Känns skönt, så nu känns det roligt att åka dit imorgon bitti igen. Men nu ska jag sova, för om några timmar ska jag vara där igen. Nu är det full fart tills på tisdag då jag är ledig!